Hvordan ta mål

For å ta mål til bh så er det i hovedsak fire metoder man bruker, og disse skal jeg skrive om i en annen post. Men først vil jeg forklare begrepet BCD mål (BCD measurement) som er et begrep som blir brukt i flere av mønsterene vi tilbyr.

BCD metoden måler avstanden fra toppunktet (nippelen) av puppen ned til spilelinjen direkte under den. Det målet i tommer vil gi din skål og ramme størrelse. Ta så brystkassemålet ditt rett under bhen. Dette målet vil være båndlengden/størrelsen. Kombinasjonen av BCD og båndlengden, vil gi deg din mønsterstørrelse.

For eksempel, ditt BCD mål er rett over 10cm (om vi er veldig nøyaktig 10,16cm….) da deler du det tallet på 2,54 (for å få det i tommer) og får 4,0’’, og om du rundt brystkassen måler rett over 81cm (igjen, flisespikkeri men 81,28cm) da deler du det tallet på 2,54 (for å få det i tommer) og får 32 i båndlengden. Da vil størrelsen din i henhold til Beverly Johnson sitt BCD-metode være en 4,0/32

Dette er måten som Beverly Johnson bruker på de nye mønstrene sine.

BCD størrelsen øker med 1/4tommer eller 6mm pr størrelse. Så om du lager en bh-skål som er for liten, kan du bare gå opp en størrelse til neste BCD størrelse. Så, om du lager en 4,0 BCD og den føles for liten kan du lage 4.25 BCD. Er ikke det enkelt? Du trenger ikke tenke på båndstørrelsen, for å justere den opp og gå ned i skål-størrelsen, eller stole på ferdigstørrelse fra kjøpeBh (ready-to-wear, RTW).

Det er kjempelogisk, og folk spør ofte etter de har begynt å mål på denne måten…. hvorfor har det ikke alltid blitt gjort slik!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: